Du er her:  Blackbox Branding » Privat: Blog » Almennyttigt lotteri eller markedsføringsloven?

Almennyttigt lotteri eller markedsføringsloven?

Et lotteri, der følger lotteriloven, skal arrangeres af en forening eller en velgørende organisation.

Der er flere forskellige typer af lotterier, der kan afholdes i overensstemmelse med lotteriloven, herunder:

 • Traditionelle lotterier: Dette er den mest almindelige type lotteri, hvor deltagerne køber et lod eller en billet, og vinderen trækkes tilfældigt.
 • Tombolaer: Dette er en anden type lotteri, hvor deltagerne køber en billet, og vinderen trækkes tilfældigt fra en pulje af nummererede billetter.
 • Bankospil: Dette er en form for lotteri, hvor spillere køber bingoplader og krydser af, når numrene trækkes tilfældigt.
 • Skrabespil: Dette er en type lotteri, hvor spillerne køber et skrabelod og skraber en skjult besked for at afgøre, om de har vundet en præmie.

Nogle af de krav der stilles et lotteri, der følger lotteriloven i Danmark.

Disse krav er fastsat for at sikre, at lotterier er retfærdige og gennemsigtige for alle deltagere.

Nogle af de vigtigste krav inkluderer:

 • Tilladelse: Arrangøren skal have en tilladelse fra Spillemyndigheden til at afholde lotteriet.
 • Regler: Reglerne for lotteriet skal være klart defineret, og alle deltagerne skal have adgang til disse regler.
 • Offentliggørelse: Resultaterne af lotteriet skal offentliggøres, og alle deltagere skal have mulighed for at se resultaterne.
 • Tilfældighed: Vinderne skal vælges tilfældigt, og det skal være klart, hvordan vinderne vælges.
 • Præmier: Præmierne skal være klart beskrevet, og det skal være klart, hvordan præmierne kan vindes.
 • Åbenhed: Lotteriet skal annonceres klart og tydeligt, og alle deltagerne skal have lige muligheder for at deltage.
 • Ansvar: Ansvar for afholdelse af lotteriet skal ligge hos arrangøren, og det skal være klart angivet, at lotteriet ikke er sponsoreret eller godkendt af en tredjepart.Det er vigtigt at bemærke, at lotterier, der ikke overholder disse krav, kan være i strid med lotteriloven og kan resultere i bøder eller andre juridiske konsekvenser for arrangøren.

Derfor er det vigtigt for arrangører at forstå og overholde disse krav, når de planlægger et lotteri i Danmark.

Når det kommer til lotterier, der følger markedsføringsloven, er det typisk en form for salgsfremmende konkurrence, der er designet til at fremme salg af et produkt eller en tjeneste. Disse konkurrencer kan omfatte ting som “køb-og-vind” eller “send en SMS for at vinde”. De involverer normalt ikke et tilfældigt trækningselement, som ved et lotteri der følger lotteriloven, og præmierne er ofte mindre. Derudover er der visse krav til, hvordan disse konkurrencer kan markedsføres, og hvordan vinderne vælges, som er fastlagt i markedsføringsloven.

Vigtigste krav til et lotteri, der følger markedsføringsloven i Danmark.

Disse krav er fastsat for at sikre, at konkurrencerne er retfærdige og ikke vildledende for forbrugerne.

Nogle af de vigtigste krav inkluderer:

 • Åbenhed: Konkurrencen skal annonceres klart og tydeligt, og reglerne skal være let tilgængelige for alle potentielle deltagere.
 • Vinderchance: Der skal være en reel chance for, at alle deltagere kan vinde, og det skal være klart angivet, hvor mange præmier der er tilgængelige.
 • Vilkår og betingelser: Det skal være klart angivet, hvad der kræves for at deltage i konkurrencen, og hvilke betingelser der gælder for vinderne.
 • Ansvar: Ansvar for afholdelse af konkurrencen skal ligge hos arrangøren, og det skal være klart angivet, at konkurrencen ikke er sponsoreret eller godkendt af en tredjepart.
 • Markedsføring: Markedsføringen af konkurrencen skal være rimelig og ikke vildledende, og alle krav og betingelser skal være tydeligt angivet.
 • Præmier: Præmierne skal være klart beskrevet, og det skal være angivet, hvad præmierne består af, og hvordan de kan vindes.

Det er vigtigt at bemærke, at konkurrencer, der ikke overholder disse krav, kan være i strid med markedsføringsloven og kan resultere i bøder eller andre juridiske konsekvenser for arrangøren.

Flere indlæg fra samme kategori

Vi vil gerne slå et slag for vores kalendere med rabatkuponer

Hvorfor ikke kombinere to populære produkter – den klassiske julekalender og rabatkuponen, som aldrig går af mode! Denne kombin...

Til og Fra kort til Haveselskabet

Vi har netop leveret denne smukke tryksag med Til og Fra kort til Haveselskabet for indlæg I deres magasin. 

Hugo’s jul leveret til feriepark Jesperhus

Smuk skrabe julekalender i A4 med rødt tryk på skrabefelterne. Påtrykt kontrolnummer for sikker afvikling af julekalender lotte...

Pakketeam i gang med at udsende julekalendere for vores kunder

I øjeblikket udsender vi dagligt ca. 1000 pk. med julelotterier for organisationer og virksomheder. Vi kan håndtere vores kunde...